Från Dröm Till Verklighet

Många av de saker, skapelser och det liv vi lever har börjat som en tanke. Tankens kraft är stor. Tanken kan skapa drömmar, och drömmar är möjlig verklighet. Men att stanna vid tankar och drömmar skapar ingen verklighet. Det måste till handling också annars stannar drömmar vid just drömmar.

Vilka drömmar vill du förverkliga? Fundera lite på det. Välj ut dina bästa drömmar inom arbete, ekonomi, familj, fritid, relationer, kropp och själ. Bry dig inte om hur du ska nå dit. Föreställ dig bara hur du skulle vilja att det är. Vad arbetar du med? Vilken ekonomi har du? Hur fungerar det i din familj? Vad gör du på fritiden? Hur är dina relationer till släkt, vänner och partner? Hur tar du hand om din kropp? Hur mår du? När det är som bäst alltså. Sätt ord på dina goda drömmar och skriv ner! :)

Låt drömmarna vara härliga drömmar – lägg inte in några hinder i dem. Men de drömmar du väljer ut och skriver ner på din lista ska inte vara uppenbart omöjliga. Ett exempel: Saknar du ben ska du inte välja drömmen om att kunna gå men du kan välja drömmen om att kunna förflytta dig överallt utan hjälp. Förstår du skillnaden?

Håll gärna din lista kort och koncis. Bättre att den blir kort och färdig än att den blir lång och ofärdig. Välj sedan ut en eller ett par av drömmarna som känns viktigast för dig just nu. Om du vill kan du brodera ut just de här drömmarna ännu mer i skrift. Gå sedan vidare med att skriva ner vad du skulle kunna göra redan i dag för att ta dig närmare dina drömmar. Inget steg är för litet eller för stort. Tänker du på alla hinder och svårigheter igen? Stäng av den kanalen varje gång den dyker upp och fokusera istället på möjligheterna. Vad kan du göra? Har du redan provat allt, tycker du? Prova en gång till eller gör på ett nytt sätt. Aktivera din fantasi och var uthållig!

Och nu kommer det viktigaste av allt. Att ta det från tanke, dröm och ord till HANDLING. Här händer det något. Du flyttar nämligen din dröm från din inre verklighet till din yttre verklighet. Läs på din lista och välj ut en eller flera saker som du kan göra nu. Gör dem NU!

Läs på din lista så ofta du behöver och GÖR. Lägg till nya saker efter hand som du förs närmare din dröm. Din dröm behöver inte vara oföränderlig, tvärtom så uppmuntrar jag dig till att vid behov bygga nytt, till eller om din dröm allt eftersom nya tankar, känslor och händelser dyker upp. Men för att undvika att dina drömmar hoppar än hit och än dit ber jag dig att förankra grundtanken i ditt inre innan du går för långt med den.

De dagar din dröm inte känns lika lockande som den har gjort eller kan göra har du nytta av förankringen och vet vad du vill även när du inte kan känna det lika starkt. För så är livet – du kan inte alltid gå omkring och vara hundra procent säker, då kommer du ingenstans. Ibland måste du lita mer på vad du kände, ville och trodde på tidigare.

Det handlar om att lita mer på dig själv och dina drömmar än på mer eller mindre tillfälliga tankars, känslors och händelsers berg-och-dalbana. Om det känns rätt för dig, bestäm dig och håll fast vid din dröm. Bygg nytt, bygg om och bygg till men var långsiktig. Det kräver god självkännedom och bra kontakt med ditt inre. Mer om det i kommande inlägg. Tänk också på att de dagar när din dröm känns avlägsen så är den närmare än du tror.

Handling utifrån dina drömmar fungerar som självkänslans byggstenar. Det vill säga genom att översätta dina tankar och drömmar till handling så växer din självkänsla (och även ditt självförtroende). Genom att HANDLA bekräftar du att dina tankar och drömmar är viktiga – vilket i förlängningen innebär att du bekräftar dig själv i att DU är viktig. Det gör skillnad och det kommer att kännas bra! :)

Ha det gott!

 

>